Bedtime Stories | 21.10.2020

De Megafijn (Deel II)

“Vrouw overboord” roept Meneer Haring. Hij is in paniek, in zijn hele carrière als bootchauffeur heeft hij dit namelijk nog nooit meegemaakt. En je kan niet zeggen dat hij van woelige boottochtjes gespaard is gebleven.
Er was die keer dat de boot vast kwam te zitten in het zand toen hij te dicht bij de kade kwam. Het leger én de brandweer zijn toen te hulp moeten schieten!
Of die keer toen hij tegen een ijsberg gebotst was nadat het al weken ijskoud was geweest en de lagune vol met ijsbergen lag. Ze moesten toen de hele boot evacueren omdat die begon te zinken!

En als de schoolkinderen boven zitten als het hard regent dan durft er wel eens eentje onderuitgaan op het bovendek. Het wordt daar dan namelijk erg glad! Maar er is nog nooit, maar dan echt nooit iemand over boord gegaan!

Meneer Haring probeert de situatie even te analyseren, het was namelijk een serieuze dreun!   

Kleine Ozwald, die ligt op de grond. Op het moment van de dreun was hij een verhaal aan het vertellen aan Malle Marco en voor hij het wist, gleed hij van zijn stoel. Hij is even het noorden kwijt “Wat is er gebeurd?”, “Wat was dat?”, “Waar ben ik?”, ratelt hij tegen zichzelf. En voor het eerst in zijn leven heeft hij zelf geen antwoord klaar…
Malle Marco heeft zich wél kunnen vasthouden en schreeuwt “Er is een monster, ik ben er zeker van!”. Hij is er niet gerust op maar hij durft ook niet over de rand van het dek te kijken om te ontdekken of hij gelijk heeft.

En James? Die staat nog steeds boven op het dek. Hij stond nog op de uitkijk toen het ding (wat het ook mag zijn), voor de derde keer vandaag, de boot raakte. Gelukkig hield hij zich stevig vast aan de railing! Hij hoort Julianna roepen en rent snel richting de trap.
Meneer Haring roept naar James “James maatje, jij moet Julianna redden. Ik probeer ondertussen de boot stil te houden!”. Door de golven en de wind beweegt de boot heen en weer op de lagune. Meneer haring moet er dus voor zorgen dat de boot enerzijds niet te ver van de kant drijft maar anderzijds, en dat is nog belangrijker, Julianna niet raakt!

James denkt na hoe hij Julianna uit het water zal krijgen terwijl hij de trap afloopt. Hij speurt het benedendek af op zoek naar bruikbare hulpmiddelen om haar te redden. Een touw, een ladder, een brandblusser, … “Aaah en reddingsboei, die moet ik hebben.” denkt James bij zichtzelf, die kan hij naar Julianna gooien en haar zo de boot in trekken. Zo gezegd, zo gedaan. Ondertussen dwaalt Julianna steeds verder af. Ondanks ze erg goed kan zwemmen (ze haalde vorig jaar de 3de medaille in het scholenzwemkampioenschap), heeft ze veel moeite om haar hoofd boven water te houden. Haar lange haren, haar boekentas en haar kleren maken het erg lastig om niet kopje onder te gaan. De stroming drijft haar steeds verder van de boot. Ze hoest, ze proest en ze heeft al heel wat lagunewater ingeslikt. 

Opeens voelt ze iets langs haar been strijken “AAAAAHHH HEEELP”, gilt ze “Er zit een monster in het water!”.

Gelukkig is James net op tijd klaar! Hij heeft de reddingsboei kunnen losmaken en gooit deze richting Julianna. “Julianna, vangen!” roept hij.
Maar hij mist. De reddingsboei komt achter Julianna terecht en drijft de verkeerde kant op.
James trekt het touw terug naar zich toe en doet een tweede poging. Dit keer gooit hij raak, oef! Julianna kan de boei grijpen en trekt zich eraan op. Nu zo snel mogelijk het water uit geraken. Ze mag dan wel de reddingsboei gepakt hebben, er zwemt nog steeds iets rond in de lagune dat Julianna liever niet nog eens langs haar been voelt glijden. Of erger, misschien eet het haar wel op!

“Hou je vast Julianna, ik ga je naar de boot toe trekken” roept James. “Ozwald, Marco, komen jullie even helpen?”. Julianna mag dan wel wat kleiner zijn dan James en James is best sterk maar met die natte kleren kan hij haar nooit alleen de boot in de trekken.Kleine Ozwald neemt James vast en Malle Marco neemt kleine Ozwald vast. “Oké” zegt James, “Op drie trekken we.

Eén, twee, drie.” *krak*.
Van zodra ze alle drie aan het touw trekken, vallen ze met zen drieën naar achteren, op de grond. “Ohnee” roept James “Het touw is geknapt”. James kijkt rond, en zoekt een ander touw. Hij moet snel zijn want Julianna drijft ondertussen weer verder van de boot. Gevonden! Dit touw is gelukkig wat langer dan datgene dat aan de reddingsboei hing. Nog een extra reddingsboei ziet hij niet meteen hangen, hoe gaat hij haar dan uit het water halen?

“Lukt het maatje?” roept kapitein Haring. James heeft een idee. Maar hij moet snel zijn en hij moet het goed doen. Want als hij mist, dan vliegen ze alle twee tegen de boot aan. Hij bindt de ene kant van het touw aan de railing van het benedendek. De andere kant bindt hij aan zichtzelf. “Marco, Ozwald, van zodra ik Julianna heb kunnen opvangen, trekken jullie dit touw naar boven” en hij wijst naar het touw dat rond zijn middel zit en aan de railing vast zit. “Julianna, ik kom eraan!”
Nog voor Malle Marco en Ozwald iets kunnen zeggen, springt James.

Iedereen houdt zijn adem in. Het touw trekt strak en James slingert richting Julianna. Het lukt, hij heeft haar!

“Hoera!” roepen ze allemaal. Julianna houdt zich zo hard ze kan aan James vast. “Nu is het aan jullie” roept James naar Marco en Ozwald. Ze beginnen te trekken, maar het valt niet mee. Doordat Julianna en James beide nat zijn, wegen ze wat meer en Malle Marco en Ozwald zijn niet sterk genoeg om hen op te trekken.

“Help, Meneer Haring!” roept Ozwald “We hebben niet genoeg kracht!”.

En net op dat eigenste ogenblik, wanneer niemand nog weet wat te doen, springt er iets uit het water...

Hulp nodig bij de maat?

Onze jassen tailleren eerder groot. We hebben ze zo ontworpen dat ze twee jaren zouden kunnen meegaan.
A bit oversized is the perfect size!
We raden dus aan om bij twijfel, de grootste maat te nemen.
Hieronder de afmetingen.

Zomer model

1. Ruglengte
2. Mouwlengte
3. Borstomtrek
2Y
3Y
4Y
6Y
8Y
10Y
12Y
47,5
49,6
51,7
55,9
60,1
62,2
64,3
37
39,4
41,8
46,6
51,4
53,2
56,2
75
77
79
83
87
89
91

Winter model

1. Ruglengte
2. Mouwlengte
3. Borstomtrek
2Y
3Y
4Y
6Y
8Y
10Y
12Y
48,2
50,3
52,4
56,6
60,8
62,9
65
37,3
39,7
42,1
46,9
51,7
53,5
56,5
77
79
81
85
89
91
93