Activiteiten | 04.05.2021

Op ontdekking in Namen!

Corona heeft ons meer dan ooit de lokale schoonheid doen ontdekken. Uitdrukkingen als “staycation” en “toerist in eigen land” zijn daar bewijzen van. Want we hebben nu eenmaal de nood om af en toe eens van omgeving te veranderen.

 

De provincie Namen is zo één van de streken die door Belgen meer bezocht werd dan anders. Namen ligt redelijk centraal in België (op nog geen 100 km van Brussel – lees niet te lang in de auto zitten, voor Belgische kinderen), heeft een mooi, heuvelachtig landschap en er is heel wat te doen

 

Hieronder onze tips in Namen.

! Het betreffen dit keer enkel activiteiten en geen eetgelegenheden aangezien deze door de COVID-maatregelen gesloten waren tijdens het opdoen van ervaringen in deze provincie.

Dinant

Wij hebben Dinant als een erg kindvriendelijke stad ervaren! Het is een kleine stad waardoor je er makkelijk rondwandelt. Wanneer je je in het centrum parkeert kan je dus ook alles te voet doen. In het centrum zelf zijn een bezoek aan de citadel en een boottochtje leuk om te doen!

Boottochtje op de Maas

Dinant ligt aan de Maas en vanop het water heb je een erg mooi zicht op de stad. Los daarvan staan wateravonturen steeds garant voor kinderpret dus reden genoeg om dit eens uit te proberen!

(Wanneer het land niet op slot ligt door Corona, heb je de mogelijkheid om een toeristische rondvaart te doen. Hierbij zit je met 50 – 200 personen op een boot en heb je de keuze tussen rondvaarten van 50 minuten tot 9 uur. Zo kan je bijvoorbeeld een rondvaart tussen Namen en Dinant doen waarbij je start in Namen en in Dinant even halthoudt).

Wij kozen voor het avontuur en huurden een fluisterbootje om zelf te besturen. Dit zijn kleine bootjes waarop je met een gezelschap van 7 personen zelf een kleine, uitgestippelde tour van ongeveer een uurtje (ca. 4 km) door Dinant kan doen. Je hebt hiervoor geen vaarbewijs nodig. Het zijn stille, comfortabele bootjes die eenvoudig te besturen zijn.

Praktische informatie
 • adres: ze liggen in het stadscentrum aangemeerd vlakbij Pont Charles de Gaulle
 • openingsuren: vertrek tussen 10u00 tot 18u30 (kan gesloten worden bij slecht weer)
 • kostprijs: huur fluisterbootje voor 1 uur > € 52
 • duur: +- 1 uurtje
💡Tip

Neem een picknick mee voor aan boord en geniet zo van een lunch op het water!

Citadel van Dinant

De citadel kan je op twee manier bezoeken: je smeert je benen in voor 408 treden en neemt de trap (wat goed te doen is, ook met kinderen) of je kiest voor het ski-gevoel een neemt de kabelbaan. Hoe dan, je geniet van een prachtig uitzicht op de stad!

Eens boven, aan de citadel, reis je terug in de tijd en doorloop je de geschiedenis van Dinant. Via een logische route kom je vanalles te weten over het leger van Karel de Stoute (1466), over Louis XIV, over de eerste wereldoorlog en de rol van de Citadel in dit alles. Een leerrijke, interactieve ervaring voor kinderen!

Na die duik in de geschiedenis is er natuurlijk ook even tijd om te spelen en te relaxen in de speeltuin met bijhorende snack-gelegenheid.

Praktische informatie 
 • adres: Reine Astrid, 3-5 à B-5500 Dinant
 • openingsuren: 10u - 18u
 • kostprijs: € 11 (volwassenen), € 9 (kinderen 4 - 12 jaar)
 • duur: +- 2 uurtjes

Kasteel van Freÿr

Een ideaal bezoek voor als het eens wat meer over prinsen en prinsessen mag gaan. Het renaissance kasteel en tuinen zijn een bezoekje waard want dit kasteel ademt geschiedenis. Er logeerden heel wat koninklijke hoogheden waaronder Louis XIV, Stanislas Leszczynski,…
Het is geen al te groot kasteel waardoor het goed met kinderen te bezoeken is.

Hier moet je wel even met de auto naartoe, het is wat te ver om vanuit Dinant te voet te doen. 

Praktische informatie 
 • adres: Freyr 12, 5540 Hastière
 • openingsuren: 11u - 17u
 • kostprijs: € 8,5 (volwassenen), gratis voor kinderen
 • duur: +- 1 uur

Domaine de Chevetogne

Wandelroutes, sportvelden, speeltuinen om U tegen te zeggen, kano’s, een kinderboerderij,… en dat alles midden in de natuur. Het domein biedt genoeg aan voor een dagje plezier!

Tijdens de lockdown is niet alles open (zoals het zwemparadijs) maar gelukkig zijn de speeltuinen en wandelroutes voldoende om het avonturiers naar hun zin te laten hebben.

 
Praktische informatie
 • adres: Rue des Pîrchamps 1, 5580 Rochefort
 • kostprijs: € 10 (volwassenen en kinderen > 6 jaar), gratis voor kinderen < 6 jaar
 • Duur: +- 3 uurtjes

Wildpark 

Geen betere plek om de fauna en flora van Namen te komen ontdekken dan hier! Het wildpark bevindt zich in een prachtige, bosrijke omgeving dat zeker in de herst prachtige uitzichten geeft!

Je kan hier 650 dieren in hun natuurlijke omgeving bekijken. Verwacht je dus niet aan leeuwen en olifanten maar wél aan lynxen, wolven en bruine beren!

Je kan de tocht te voet doen of met een safari-wagen. Het is best wel een stevige wandeling (6 km) maar te voet heb je natuurlijk de tijd om wat meer stil te staan bij de dieren en te genieten van de andere activiteiten die je in het Wildpark kan doen. De Bladerdakbrug (ideaal voor avonturiers), een klim-en-klouter-parcourtjes naast het wandelpad en er zijn voldoende gelegenheden om onderweg even uit te rusten op een bankje!  
Voor de twijfelaars: je kan in de helft (na 3 km dus) ook overstappen op de safari-wagen.

Praktische informatie
 • adres: Joseph Lamottestraat 2, 5580 Han-sur-Lesse
 • openingsuren: 10u - 17u
 • kostprijs: € 23 (volwassenen), € 18 (kinderen 4 - 11 jaar)
 • duur: een halve dag
💡Tips
 • Neem een verrekijker mee om de Big 5 van Europa nog beter te kunnen aanschouwen!
 • Heb je nog tijd en energie over, dan kan je nadien de Grot van Han ook nog bezoeken (gesloten tijdens Corona lockdown).
 

Hulp nodig bij de maat?

Onze jassen tailleren eerder groot. We hebben ze zo ontworpen dat ze twee jaren zouden kunnen meegaan.
A bit oversized is the perfect size!
We raden dus aan om bij twijfel, de grootste maat te nemen.
Hieronder de afmetingen.

Zomer model

1. Ruglengte
2. Mouwlengte
3. Borstomtrek
2Y
3Y
4Y
6Y
8Y
10Y
12Y
47,5
49,6
51,7
55,9
60,1
62,2
64,3
37
39,4
41,8
46,6
51,4
53,2
56,2
75
77
79
83
87
89
91

Winter model

1. Ruglengte
2. Mouwlengte
3. Borstomtrek
2Y
3Y
4Y
6Y
8Y
10Y
12Y
48,2
50,3
52,4
56,6
60,8
62,9
65
37,3
39,7
42,1
46,9
51,7
53,5
56,5
77
79
81
85
89
91
93