Activiteiten | 01.09.2020

Olé naar zee!

Knokke, want naar zee is altijd een goed idee!

De kunstgalerijen, interieurwinkels en flashipstores laten we even links liggen en we zoomen in op wat familieplezier. De badplaats heeft namelijk ook voor kinderen heel wat leuks te bieden!

Er zijn natuurlijk de klassiekers: zandkastelen bouwen; papieren bloemen verkopen in je eigen strandwinkeltje; een gocart race; … die staan al garant voor gelukkige kinderen. Maar er is meer.

Knokke heeft bij mooi weer altijd een leuke sfeer waardoor het vakantiegevoel er snel in zit. Met zijn ligging vlakbij het Nederlandse Sluis, Damme en Blankenberge is er veel ruimte voor uitstapjes waarvoor je niet te ver hoeft te rijden (de echte dappere helden kunnen het zelfs per fiets doen). En aangezien alles op zondag open is, is het een ideale bestemming voor een weekendje weg, ook met kinderen!

Hieronder onze tips in Knokke.

! Opgepast, sommige activiteiten zijn door de huidige COVID-maatregelen (tijdelijk) niet uitvoerbaar. Bekijk dus zeker op voorhand de website.

Activiteiten

Eten

Activiteiten

Zwin natuurpark

Het Zwin is een natuurreservaat dat op de grens ligt tussen de Belgische en Nederlands kust, tussen Knokke en Cadzand. Doordat het gebied tweemaal per dag overstroomt, zorgt het voor een uniek landschap waar vogels graag een bezoekje brengen. Het Zwin noemt zichzelf dan ook terecht de internationale luchthaven voor vogels. De Ooievaar, de Visdief, de Slechtvalk, dat zijn maar enkele van de 350 vogelsoorten die in Het Zwin halt houden. Voor kinderen met een liefde voor dieren is dit dus zeker een aanrader! 

Maar ook de andere avonturiers zullen zich hier kunnen uitleven. Het Zwin laat het namelijk toe om op de speelzones kampen en touwenparcours te bouwen, wie wordt daar nu niet gelukkig van?

Voor een bezoekje aan Het Zwin heb je een ticket nodig. Maar je kan er ook voor kiezen om langs de dijk een wandeling te maken van Knokke tot aan Het Zwin. Kinderen en wandelingen zijn meestal niet de beste combinatie. Aan zee is dat gelukkig anders. De dijk leent zich namelijk perfect tot het uitvoeren van activiteiten die kinderen wel leuk vinden. Rolschaatsen, steppen, gocarten, waveboarden, … maken die wandeling meteen wat spannender!

💡 Tip:

Als jullie ervoor kiezen om het natuurpark te bezoeken, kies dan voor de gezinswandeling! Deze speelse wandeling richt zich tot gezinnen met kinderen tot 12 jaar. Best zonder buggy en met regenlaarzen! 

Praktische informatie

 • Adres: Graaf Léon Lippensdreef 8, Knokke
 • Openingsuren: 10u - 18u (maandag gesloten)
 • Duur: een halve dag 

Marie Siska

Hartvormige wafels en een fantastische speeltuin, meer hoeven we eigenlijk niet te zeggen om jullie ervan te overtuigen dat dit garant staat voor vrolijke kinderen. Marie Siska is een begrip in Knokke, en terecht!

De speeltuin in Marie Siska is er een die je als kind niet snel vergeet! Naar beneden glijden op cilindervormige rollen, vanop een kasteel naar beneden springen (geen nood, landen doen ze op zachte kussens), een piratenboot, een doolhof, … hier zullen ze niet snel op uitgekeken zijn. De speeltuin is opgedeeld in een baby-gedeelte voor kinderen tot 4 jaar en een grotere, bewaakte speeltuin voor kinderen tot 14 jaar.

En jullie? Jullie kunnen op het zonnige terras genieten van het schouwspel, een aperitiefje en wat lekkers.

Praktische informatie

 • Adres: Zoutelaan 177, Knokke
 • Openingsuren: dagelijks tijdens de Belgische schoolvakanties, in het weekend tijdens het jaar
 • Duur: +- 2u

Lakeside/ Surfers Paradise

De hemel voor waterratten! Lakeside Paradise heeft een meer-vestiging waar je aan de kabelbaan kan wakeboarden, waterskiën en foilen. In het meer ernaast kan je dan stand-up paddlesurfen en kajakken. Avonturiers kunnen vanaf 6 jaar aan de kleine kabelbaan beginnen oefenen en zo hun skills en durf opbouwen voor de grote kabelbaan. Een gegarandeerde kick voor de dapperen onder ons!

Is je held nog wat te klein of heeft hij of zij vandaag niet zo’n dappere dag? Niet getreurd, vanop de zijlijn kijken, moet niet onder doen qua fun-gehalte! Je kan namelijk heerlijk achteruitzakken in een strandstoel op het aangelegde strand mét zicht op de kabelbaan. Want kunstjes aanschouwen op het water is zeker even leuk!
En dat doe je natuurlijk met een drankje en een hapje in de hand.

P.S.: Ze hebben tevens zee-vestiging (Surfers Paradise) waar je kan golf-, wind-, kite- en stand-up paddlesurfen.

💡 Tip:
 • Tijdens de zomermaanden organiseren ze summer specials met BBQ’s en kip aan het spit! Hiervoor moet je wel reserveren!
 • How about een weekje wateravontuur? Ze organiseren ook kampen voor kinderen, wedden dat ze willen blijven!

Praktische informatie

 • Adres: Duinenwater 41, Knokke
 • Openingsuren: 13u - 16u: dagelijks tijdens Belgische feestdagen en schoolvakanties, tijdens het jaar in het weekend
 • Duur: +- 3u

Beach Clubs

Geen zee zonder strand. En hoewel een namiddagje luieren op het strand zonder meer al heerlijk klinkt, hebben de meeste ouders er na 5 zandkastelen ook mooi genoeg van. Knokke telt heel wat leuke beach bars met speeltuinen om wat afwisseling te bieden.

Alle beach bars hebben het zonovergoten terras op het strand als grote gemene deler. Je kan er overal verfrissende cocktails, frisdrank en hapjes bestellen aan de bar. Een goed plaatsje vinden kan bij mooi weer echter een uitdaging zijn. Maar eens gesetteld staat dit garant voor een middagje genieten.

Vanop de dijk kan je de sfeer bij de verschillende clubs meteen waarnemen en er zo eentje uitkiezen.

Wij zijn natuurlijk fan van de bars waar de kinderen zich ook even kunnen uitleven, hieronder geven we er enkele mee.

Kids Beach – ter hoogte van het Albertplein

Zoals de naam doet vermoeden is dit hét kinderstrand bij uitstek! Hier helt de kind-ouderbarometer erg over naar de kinderen. De buitenspeeltuin is onderverdeeld in zones, zo is er een zone met springkastelen en een met een zwembad met een reusachtige glijbaan! Je hoort het al, alleen voor echte durvers!

Albert Strand – schuin over het casino

Een trampoline staat naast salto’s en vlinders ook altijd garant voor geschaterlach.
En dus ook voor plezier voor ouders en kinderen. En als dat springen even te veel wordt, dan zijn er nog van alle andere speeltuigen om even zoet mee te zijn!

Lichttoren strand – ongeveer ter hoogte van het Lichttorenplein

Het speeltuinparcours met blauwe accenten is goed zichtbaar vanop de dijk maar ook vanop het terras. Hier kan je even relaxen met zicht op de speeltuin. Echt relaxen dus.

💡 Tip:

Je kan bij alle Beach bars ook strandbedden huren voor een (halve) dag.

Minigolf

Voor gezinnen die houden van een beetje spanning en competitie, is dit een ideale activiteit!

Een balletje slaan is dankzij de knap in elkaar gestoken hindernissen nooit saai. Dankzij die variatie is elke hole een nieuwe uitdaging en daardoor ook niet meteen gezegd dat diegene met het meeste balgevoel wint!

Knokke telt 3 minigolf clubs die elks 18 holes tellen.  

 • River Woods minigolf (aan Marie Siska) heeft als thema “Landen van de wereld”.
 • Minigolf Knokke laat je een balletje slaan door een vuurtoren en door een ijskarretje.
 • Minigolf Duinbergen laat je zigzaggen en een windmolen trotseren.

Praktische informatie

 • Adres:
  • River Woods minigolf: Zoutelaan 177, Knokke
  • Minigolf Knokke: Prins Filiplaan 1, Knokke
  • Minigolf Duinbergen: Duinbergenlaan, Knokke
 • Duur: 1,5u

Eten

Ten Bos

Kwalitatieve, traditionele keuken in een klassiek kader. Bisque de homard, chateaubriand, vis van de dag, slibtongetjes of kip met appelmoes, hier is alles (h)eerlijk!

Zoals steeds trachten we ook te kijken naar wat kinderen graag doen en lang tafelen valt daar helaas niet onder. Maar speeltuinen gelukkig wel! Ten Bos heeft er één, grenzend aan het grote terras, mooi omheind en afgesloten van verkeer waardoor rustig genieten voor jullie allemaal kan!

Praktische informatie

 • Adres: Blinckaertlaan 10
 • Openingsuren: 12u - 14u30 & 18u - 21u (do gesloten)

Brasserie Rubens

Brasserie Rubens en Knokke kunnen gerust in één adem genoemd worden. Ze zorgen er namelijk al 100 jaar voor ambachtelijke, Belgische gerechten met zicht op zee. In het restaurant achteraan dien je te reserveren maar in de veranda vooraan niet.

Rubens kijkt niet enkel uit op de zee maar ook op het Rubensplein. En dat is hét plein bij uitstek om te gocarten. Bij zon en regen zie je hier kinderen zich uitleven op een gehuurde vierwieler. Dat is ook meteen de reden waarom dit een prima gelegenheid is om met kinderen te komen eten! En daarop uitkijken doe je best vanuit de veranda. Toegegeven, tijdens het spitsuur in de zomermaanden zal je even op je tafeltje moeten wachten maar de overheerlijke garnaalkroketjes maken dit meer dan goed!

Prakitsche informatie

 • Adres: Zeedijk-Albertstrand 589
 • Openingsuren: Zo - Do: 11u - 23u & Vrij - Za: 11u - 00u

Glacier de la Poste

Een uitstap naar zee is niet compleet zonder een ijsje! En in Knokke staat dat synoniem voor een bezoek aan Glacier de la Poste! Grote bollen, een uitgebreid assortiment aan smaken en ze zijn stuk voor stuk verrukkelijk!

Moest je tot de uitzonderingen behoren en zeggen ijsjes je niet zoveel, dan zijn er ook wafels en milkshakes. Kortom, hier wordt iedereen zo blij als een kind van!

Praktische informatie

 • Adres:
  • Knokke: Zeedijk-Het Zoute 718, Knokke
  • Duinbergen: Zeedijk-Albertstrand 448, Knokke
 • Openingsuren: 12u - 22u (uren kunnen afwijken tijdens het laagseizoen)

Siphon

Dit restaurant ligt buiten Knokke, in het nabijgelegen Damme. Maar door de fantastische prijs-kwaliteitverhouding, de (kind)vriendelijke bediening en de mooie omgeving, geven we jullie deze graag mee.

Bij Siphon reserveer je best een tijd op voorhand (1 of 2 maanden, afhankelijk van de periode). Met kinderen is een lunch het fijnst. Dit kan je doen om 11u30 of om 13u15 en tijdens de zomermaanden is het zalig zitten op hun terras!

Ze hebben een goede, klassieke kaart met uitstekende wijnen. En voor de kinderen is er heerlijke lasagne en een groot grasveld waar ze kunnen spelen en voetballen.

Na het eten, nodigen de omringende Polders uit voor een wandeling om te verteren. De omgeving is prachtig maar ook Damme zelf is de moeite om even een bezoekje te brengen!

Praktische informatie

 • Adres: Damse Vaart-Oost 1, Damme
 • Openingsuren: Ma - Vrij in shiften (11u45, 13u15, 18u, 20u15)

Hulp nodig bij de maat?

Onze jassen tailleren eerder groot. We hebben ze zo ontworpen dat ze twee jaren zouden kunnen meegaan.
A bit oversized is the perfect size!
We raden dus aan om bij twijfel, de grootste maat te nemen.
Hieronder de afmetingen.

Zomer model

1. Ruglengte
2. Mouwlengte
3. Borstomtrek
2Y
3Y
4Y
6Y
8Y
10Y
12Y
47,5
49,6
51,7
55,9
60,1
62,2
64,3
37
39,4
41,8
46,6
51,4
53,2
56,2
75
77
79
83
87
89
91

Winter model

1. Ruglengte
2. Mouwlengte
3. Borstomtrek
2Y
3Y
4Y
6Y
8Y
10Y
12Y
48,2
50,3
52,4
56,6
60,8
62,9
65
37,3
39,7
42,1
46,9
51,7
53,5
56,5
77
79
81
85
89
91
93